Madonna: "Er was mij helemaal niet gevraagd om een eerbetoon aan Aretha Franklin te brengen"

"Blah blah blah" Deze 3 woorden vatten nog het best de kritiek samen die Madonna gisteren kreeg na haar speech, voorafgaand aan de uitreiking van de 'Video of the year'-award op de MTV Music Video Awards in New York. Madonna verwees toen naar het overlijden van soullegende Aretha Franklin in een bijna 5 minutenlang betoog over zichzelf. Dat werd niet gepikt op sociale media en Madonna kreeg bakken kritiek voor dit "povere eerbetoon dat alleen maar over haarzelf ging". De zangeres ging zopas in de tegenaanval.

Madonna herinnerde tijdens de uitreiking het publiek eraan, terwijl ze voor een grote foto van Franklin stond, dat ze als jonge artieste, die moeilijk aan de bak kwam, een auditie deed voor een aantal Franse producers met het nummer "A natural woman". Die auditie zou uiteindelijk haar leven veranderd hebben en haar definitief in de richting van muziek geduwd hebben. "Ze bracht me tot waar ik nu ben", aldus Madonna nog. De speech werd haar alvast niet in dank afgenomen:

Madonna reageerde nu via een mededeling op haar Instagramaccount: "Ik werd gevraagd om een aantal anekdotes uit mijn carrière te vertellen die gelinkt waren aan Aretha Franklin. Het was nooit mijn bedoeling een eerbetoon aan haar te brengen. Dat zou onmogelijk geweest zijn in 2 minuten met al dat lawaai en klatergoud die bij zo’n show horen. Ik zou haar nooit genoeg eer kunnen bewijzen in zo’n situatie."

"Jammer genoeg zijn mensen er tegenwoordig als de kippen bij om een oordeel te vellen", aldus de zangeres, die onlangs haar 60e verjaardag vierde, nog. Hier beneden kunt u haar volledige reactie lezen:

Meest gelezen