Paul Manafort, ex-campagneleider van Trump, is schuldig bevonden aan acht aanklachten

Paul Manafort, Donald Trumps voormalige succesvolle campagneleider, is schuldig bevonden aan acht van de 18 hem ten laste gelegde aantijdingen. Die hadden voornamelijk betrekking op belastingfraude en bankfraude.  

Het verdict in de zaak-Manafort kwam er pas nadat de jury zich vier dagen lang had beraden. Paul Manaforts extravagante levensstijl zou enkel mogelijk zijn geweest doordat hij belastingfraude pleegde. Hij zou 31 bankrekeningen in drie landen in het buitenland hebben gebruikt om belastingen op miljoenen dollars te ontwijken.

Amerikaans president Donald Trump heeft laten weten dat hij "zeer triest" is over de uitkomst van het proces tegen zijn ex-campagneleider. "Paul Manafort is een goede man. Hij werkte de voorbije jaren met veel personen samen. Ik ben daar zeer triest over", zei Trump.

"Dit heeft niets te maken met de Russische collusie", zei de president nog aan journalisten in Charleston, West Virgina. Later vandaag zal Trump er aanhangers toespreken. "Dit is een heksenjacht en een schande."

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen