Meer afval op Lokerse Feesten

Het was dit jaar een topeditie van de Lokerse Feesten en dat bracht helaas ook heel wat afval mee. Enkele cijfers.

Gisteren, zo'n 10 dagen na de laatste dag van de Lokerse Feesten, heeft de Intercommunale Durme-Moervaart de laatste afvalrestanten afgevoerd. Dit jaar werd zo'n 92,7 ton afval verzameld, dat staat gelijk aan 9 volle ophaalwagens. En dat is zo'n 9 procent meer dan de editie van vorig jaar. Annick Maes van de Intercommunale Durme-Moervaart: "Dit jaar was een topeditie. Het was goed weer en er waren meer consumpties. Daardoor is er dus ook meer afval." Toch is er ook goed nieuws. Uit de cijfers blijkt wel dat er meer gesorteerd werd en dat er veel minder afval op de grond werd geruimd (zo'n 1,3 ton minder dan vorig jaar). "We merken wel dat de festivalgangers meer moeite doen", aldus Annick Maes.

Oplossingen voor de toekomst

Naar volgend jaar toe, kijken ze uit naar het afvalplan van de regering. "Dan kunnen we gaan kijken welke initiatieven wij kunnen nemen. Op de Fonnefeesten in Lokeren gebruiken ze bijvoorbeeld zonder problemen glazen. Misschien kan dat bij ons ook", zegt Annick Maes. Ook gaat de Intercommunale Durme-Moervaart samenzitten met de organisatie van de Lokerse Feesten omtrent herbruikbare bekers. "We zijn samen gaan kijken naar de Gentse Feesten want daar zijn ze volledig overgestapt op herbruikbare bekers. We willen zeker bekijken hoe we dat in de toekomst op de Lokerse Feesten ook kunnen doen."

Meest gelezen