Videospeler inladen...

Toch opnieuw transmigranten opgepakt in Kruibeke bij een gerichte actie aan de bushokjes

De politie van de zone Kruibeke-Temse in Oost-Vlaanderen heeft vanmorgen vroeg 20 transmigranten opgepakt. Opvallend, want begin deze week had die politiezone nog aangekondigd dat ze niet meer actief op zoek zou gaan naar migranten. 

De 20 mensen werden vanmorgen opgepakt bij een controle-actie aan twee bushokjes. Daar nemen ze vaak de bus naar Antwerpen, en dat veroorzaakt geregeld problemen op de bussen van De Lijn. "Grote groepen transmigranten nemen aan twee specifieke bushokjes in Kruibeke vaak de bus naar Antwerpen. Dikwijls kunnen of willen die hun ticket niet betalen en dat leidt dan tot spanningen met de buschauffeur en met de andere busreizigers. Sommige buschauffeurs wilden zelfs niet meer stoppen aan die haltes, en zo geraakten de gewone pendelaars niet meer op hun werk," zegt korpschef Wim Pieteraerens. "De Lijn heeft ons gevraagd om op die situatie te reageren."

Is dat dan niet in tegenspraak met het voornemen van de Kruibeekse politie om niet meer actief op zoek te gaan naar transmigranten? "Er is niets mis met onze coherentie. Ik heb gezegd: wij gaan niet meer twee keer per dag proactief op zoek naar transmigranten. Maar als er een duidelijke problematiek ontstaat, en wij krijgen klachten van De Lijn en van de bevolking, dan reageren wij daar wel op met acties zoals deze."

Het Journaal maakte onderstaand verslag.

Videospeler inladen...

Van de 20 opgepakte transmigranten werden er twee meteen vrijgelaten, drie minderjarigen krijgen nu een bevel om het grondgebied te verlaten en 15 volwassenen worden opgesloten in een gesloten centrum terwijl hun dossier onderzocht wordt.

Meest gelezen