Videospeler inladen...

"Trumps gewezen advocaat is bereid om te praten over Russische inmenging bij verkiezing"

Michael Cohen, de ex-advocaat van Donald Trump, zou beschikken over informatie over Russische inmenging bij de VS-verkiezingen en zou bereid zijn die openbaar te maken. Dat zegt zijn advocaat Lanny Davis. Trump zelf valt in tweets intussen hard uit naar zijn vroegere advocaat.

Lanny Davis, de advocaat die Michael Cohen verdedigt, zegt in tv-interviews dat zijn cliënt "informatie heeft die van belang kan zijn" voor Robert Mueller, de speciale onderzoeker naar mogelijke Russische betrokkenheid bij de verkiezingen van november 2016. Dat zegt Davis in onderstaand fragment.

Zonder pardon

Bovendien zegt Davis dat Cohen niet rekent op een eventueel presidentieel pardon door Trump. De banden tussen Cohen en Trump zijn dus doorgeknipt. Het lijkt er dus op dat Cohen informatie zou hebben die erg bezwarend zou kunnen zijn voor president Trump en bereid is om mee te werken met het onderzoek in ruil voor strafvermindering.

Concreet verwijst Davis naar "een mogelijke samenzwering om de Amerikaanse democratie te ondermijnen", de beruchte ontmoeting met Russen (van de zoon van Trump) in de Trump Tower in de zomer van 2016, het hacken van computers en het feit of Trump daar al dan niet van op de hoogte was.

Gisteren heeft Michael Cohen al schuldig gepleit aan een aantal gevallen van fraude, maar ook aan het omkopen van een pornoster en een Playboymodel om die tijdens de kiescampagne te doen zwijgen over relaties met Trump, maar als Cohen -zoals zijn advocaat zegt- "meer dan bereid is" om ook over bovenstaande kwesties te praten, dan kan dat het onderzoek naar Russische manipulatie van de verkiezingen in een stroomversnelling brengen. Dat zou dan de hoofdprijs zijn waar speciaal onderzoeker Mueller naar op zoek is.  

Een opmerking daarbij: Lanny Davis is ook politiek strateeg en was eerder adviseur van Hillary Clinton. In juli van dit jaar werd hij de advocaat van Michael Cohen.

Trump beschuldigt Cohen van leugens

In een rij tweets is president Donald Trump hevig uitgevallen naar zijn vroegere advocaat Cohen. Trump suggereert dat Cohen maar wat verzint om zijn eigen vel te redden. De president heeft dan weer alle lof voor de gisteren veroordeeld ex-campagneleider Paul Manafort "die weigert om te breken onder druk". Hij heeft het ook over een "heksenjacht".

Nog volgens Trump heeft Michel Cohen schuldig gepleit aan twee overtredingen van campagnefinanciering "die zelfs geen misdaad zijn" en hij beweert dat voormalig president Barack Obama met dat soort overtredingen weg kon geraken. Eerder raadde hij iedereen die "een goede advocaat zoekt af om geen gebruik te maken van de diensten van Michael Cohen". Cohen was twaalf jaar lang de advocaat van Trump.

Soenens: "Cohen weet welke lijken er in de kast liggen"

Videospeler inladen...

Volledig interview

Naast MSNBC had Lanny Davis, de advocaat van de ex-advocaat ook een interview met CNN. Dat interview is hieronder te bekijken.

Bekijk hier de reportage uit Terzake

Videospeler inladen...

Meest gelezen