Uitkijktoren aan Station Tienen moet buurt gastvrijer maken

Vlak voor het station van Tienen staat sinds kort een uitkijktoren. Het is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en moet de stationsbuurt gastvrijer maken. De toren is gemaakt van stellingen en is 15 meter hoog. Je hebt van boven een panoramisch zicht over de stad.

De werken aan en rond het station in Tienen zijn nog lang niet voorbij. In afwachting daarvan heeft de provincie Vlaams-Brabant aan de voorkant een stellingstoren geplaatst. De toren heeft drie verdiepingen, vanop 15 meter hoog heb je een mooi uitzicht over de stad. Iedereen kan er zomaar op. 's Nachts wordt die uit veiligheidsoverwegingen wel afgesloten.

 

Artistieke zitbankjes

“De toren kadert in een geheel om de stationsbuurt gastvrijer te maken”, zegt Frank Geurts, uitbater van foodtruck FOO. Die foodtruck staat elke morgen aan het station. “Er staan nu ook al zitbankjes in de vorm van een koffiemolecule en men gaat nog een suikermolecule maken met graffiti. Die ga je vanop de toren het best kunnen zien.”

10 tot 15 jaar

“Ze hebben mij gevraagd om de toren elke dag te openen, want ik ben hier altijd om vier uur. Iemand anders gaat ze dan ’s avonds sluiten”, zegt Frank. Voorlopig blijft de toren er een jaar staan. Daarna beslist Stad Tienen wat er met de toren gebeurt.

Infrabel startte in 2014 met spoorwerken in Tienen en volgend jaar start de renovatie van het stationsgebouw. Het project in zijn geheel dat Tienen Station en omgeving moet vernieuwen zal in totaal zo’n 10 tot 15 jaar duren.

Meest gelezen