Zeilers en surfers mogen niet meer op Spuikom Oostende

Op de Spuikom in Oostende is het verboden om te zeilen of te surfen. Dat heeft burgemeester Johan Vande Lanotte net beslist. Dat komt door een tekort aan zuurstof in het water.

Door het zuurstoftekort sterven er massaal veel vissen. Er zouden ook blauwalgen in het water zitten, maar dat moet nog onderzocht worden. In elk geval hadden watersporters al last van huidirritaties.

Slechte timing

Dit verbod komt heel ongelegen voor de surf- en zeilclubs daar, want het seizoen is nog volop aan de gang. Er zijn vier clubs actief op de Spuikom. Tientallen jongeren volgen daar nu een watersportkamp.

Zeewater

De brandweer is de dode vissen aan het opruimen. Er wordt zeewater naar de Spuikom gestuwd, om weer meer zuurstof in het water te krijgen. Al zeker vandaag én morgen mogen er geen zeilers en surfers op het water.

Meest gelezen