Videospeler inladen...

Recordvangst van 2 ton cocaïne in Gent tussen lading tegels uit Brazilië

In de Gentse haven heeft de politie zo'n twee ton cocaïne onderschept. Dat is de grootste drugsvangst in die haven ooit. De drugs zaten verstopt in drie containers die per schip van Brazilië kwamen, en werden verborgen in een lading tegels. In totaal ging het om bijna 2.000 pakketten cocaïne, met een straatwaarde van zo'n 100 miljoen euro. Het parket onderzoekt welke drugsbende erachter zit. 

Dinsdag trof de federale gerechtelijke politie in de Genste haven drie containers aan met daarin een lading tegels. De containers werden per schip overgebracht vanuit Brazilië. "Na verder onderzoek bleek dat er tussen de tegels heel wat stevig verpakte pakketten verstopt zaten," meldt het federaal parket. "In totaal ging het om meer dan 1.900 pakketten, die alles samen zo'n twee ton wegen."

De marktwaarde van de drugs wordt geschat op 56 miljoen euro. Omgerekend gaat dat om een straatwaarde van 100 miljoen euro. Het parket onderzoekt nu welke organisatie achter het drugstransport zit. 

Meest gelezen