Na DNA-match en opsporingsbericht: al 200 tips in zaak-Nicky Verstappen

In Nederland zijn al zo'n 200 tips binnengekomen over de verdachte in het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Dat zei de politie gisteren op de Nederlandse TV-zender KRO-NRCV. Nicky Verstappen werd 20 jaar geleden vermoord op een zomerkamp in Nederlands Limburg. Sinds begin deze zomer is er een verdachte, na een grootschalig DNA-onderzoek. Maar de 55-jarige Jos Brech is spoorloos. 

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie verspreidde de politie gisteren een opsporingsbericht van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. Na een uitgebreid DNA-onderzoek bleek er namelijk een match te zijn met Jos Brech, een 55-jarige man uit Nederlands Limburg. Hij was de avond van de moord in de buurt van de kampplaats van Nicky Verstappen gezien, werd ondervraagd, maar niet als verdacht gezien. 

Het is pas na het grootschalig DNA-onderzoek dat hij in het vizier kwam. Zelf wou hij niet deelnemen, wat hem extra verdacht maakte. Maar via DNA van familieleden en sporen in zijn huis, kon toch een match gevonden worden met het DNA op de kleren van Verstappen.

De man zelf is spoorloos. Hij verliet Nederland vorig jaar, om "een grote wandeling te gaan maken." Hij is een ervaren bergwandelaar en speleoloog. Sinds het voorjaar is elk contact met zijn familie in Nederland verbroken. Nu gaat de politie dus met man en macht op zoek naar hem. 

Europol heeft de man ook op de lijst van meest gezochte voortvluchtigen in Europa gezet.

Na enkele uren waren er al 200 tips binnengekomen. "We zullen alle 200 tips uitgebreid onderzoeken", zegt de politie in Nederlands Limburg. 

Meest gelezen