Bierbrouwers uit Kapellen moeten naam van bier veranderen

Enkele hobbybrouwers uit Kapellen moeten de naam van hun bier "De Legende" veranderen. Dat heeft de rechter beslist. Een brasserie uit Wallonië vond dat het initiatief iets te hard leek op wat zij doen.

Brasserie Des Légendes

In Wallonië bestaat er een Brasserie des Légendes die ook twee soorten bier brouwt die naar legendes zijn vernoemd. Daar vonden ze dat het Kapelse initiatief te veel lijkt op wat zij doen. Dus besliste de rechter dat de brouwers uit Kapellen 500 euro moeten betalen per flesje van De Legende dat na 10 september nog wordt verkocht.

Dwangsom

De bierbrouwers zien geen andere optie dan hun naam te veranderen. "We hebben geen geld om in beroep te gaan. En 1 bak bier met de oude naam verkopen zou ons al meteen 2.500 euro boete kosten." De flesjes met het oude etiket worden nu overplakt met een ander etiket met een nieuwe naam", zegt bierbrouwer Eddy Leyssens. Zondag wordt de nieuwe naam bekendgemaakt tijdens het Legendefestival op het Dorpsplein in Kapellen.

Meest gelezen