Videospeler inladen...

Brexit-minister Raab: "Britten in de EU kunnen toegang tot Britse bankrekeningen verliezen"

Brexit-minister Dominic Raab heeft 24 "technische opmerkingen" aangekondigd die kunnen voorvallen indien geen overeenkomst over de brexit wordt bereikt. Toch blijft de man geloven dat "een goede deal in zicht is."

Tragere en duurdere betalingen met de bankkaart en geen toegang tot Britse bankrekeningen voor Britten die wonen in de EU. Dat zijn slechts twee van de 24 "technische opmerkingen" die het Britse volk kunnen te wachten staan bij een zogenoemde no-deal brexit, als het Verenigd Koninkrijk en de EU zonder afspraken uit elkaar gaan. Hoewel de Britse overheid continuïteit probeert te garanderen bij de overgang, zullen deze zomer nog meer dan 50 andere maatregelen volgen.

Minister van de Brexit Dominic Raab zegt in zijn toespraak nog steeds te geloven "dat een goede deal in zicht is". Hij stelde dat de deal voor 80 procent afgerond is en beloofde de gesprekken met Brussel nog te versnellen.

Toch is het nodig Britse handelaren en inwoners te waarschuwen voor de mogelijke gevolgen als er geen overeenkomst wordt bereikt over de brexit tegen maart volgend jaar. De voorgestelde technische opmerkingen tonen eveneens dat het Verenigd Koninkrijk verwacht dat Europa invoerrechten zal opleggen op Britse producten. 

Meest gelezen