Brussels Gewest start ook met trajectcontrole: eerste camera's langs Leopold III-laan

Over enkele weken zal de snelheid op de Leopold III-laan in Schaarbeek en Evere gecontroleerd worden op basis van trajectcontrole. Daarbij wordt de gemiddelde snelheid over een langere afstand gemeten. Het is de eerste trajectcontrole in het Brussels Gewest.

De Leopold III-laan is een drukke verbindingsweg tussen het centrum van Brussel en de Brusselse ring in Zaventem. "We hebben hier al snelheden vastgesteld tot 152 km/u waar je maar 50 km/u mag rijden", zegt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets. "Er zijn dus nog altijd mensen in Brussel die denken dat het hier een racecircuit is. Maar Brussel is Francorchamps niet. Die snelheidsduivels moeten eruit."

Debaets is ervan overtuigd dat trajectcontrole een efficiënt middel is tegen overdreven snelheid. "In Vlaanderen zijn de resultaten heel goed. Mensen passen hun rijgedrag echt aan als hun snelheid tussen twee punten wordt gemeten." In september zal met borden worden aangekondigd dat de trajectcontrole binnenkort van start gaat, zowel in de richting van het centrum van Brussel, als in de richting van de luchthaven.

Meest gelezen