Videospeler inladen...

Drie doden en een zwaargewonde bij familiedrama in Frankrijk

In Trappes, een stadje ten westen van Parijs, heeft een man tijdens een steekpartij zijn moeder en zus om het leven gebracht.  Een derde vrouw raakte zwaargewond en de dader is zelf ook overleden. Terreurorganisatie IS heeft de aanval opgeëist, maar er wordt eerder gedacht aan een familiedrama. 

Bij zijn aanval heeft de dader zijn moeder en zus gedood. Wie het derde vrouwelijke slachtoffer is, is nog niet duidelijk.  De aanvaller zou "Allah akbar" groepen hebben voordat hij zijn slachtoffers aanviel in TrappesToen hij zich daarna verschanste in een gebouw, werd hij door de politie "geneutraliseerd".

Volgens het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zou de man psychisch ziek zijn. Ook zou hij gekend zijn bij de Franse inlichtingendiensten voor sympathieën met terrorisme. Terreurgroep IS heeft de aanslag ondertussen opgeëist via het propagandakanaal Amaq.  Maar de politie behandelt de zaak als een familiedrama. De identiteit van de man is nog niet bekend.  

"Voorbeeldige mobilisering van politie"

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb heeft zijn deelneming geuit aan de familieleden van de slachtoffers op Twitter. De minister is ondertussen ter plaatste. Hij feliciteerde ook de politie voor hun "snelle reactie en voorbeeldige mobilisering". "Het onderzoek naar de omstandigheden loopt nog volop", schreef hij nog.

De departementspolitie vroeg eerder op Twitter om de regio rond Trappes te vermijden voor een "politieactie". 

Meest gelezen