Primeur in UZ Gent: eerste ziekenhuis met springbalie

Het Gentse Universitair Ziekenhuis heeft een nieuwe spoeddienstvleugel met een wel heel opmerkelijke balie: een balie die meteen kan worden afgesloten.

Het UZ Gent pakt uit met een primeur. De spoedgevallendienst heeft haar intrek genomen in een nieuwe vleugel. Naast meer comfort en privacy voor de patiënten werd er ook een springbalie geïnstalleerd.

Met één simpele druk op de knop kan het personeel de balie afsluiten met een glasplaat. Karlien Wauters van UZ Gent legt uit waarom: "Het gebeurt wel eens dat patiënten agressief zijn omwille van wat ze meemaken of van de stress. Het gebeurt niet dagelijks maar het komt wel voor." De springbalie kan ook ingezet worden bij een eventuele bacteriële besmetting.

Het is de eerste springbalie in een Belgisch ziekenhuis. "De meeste spoeddiensten werken met een gesloten onthaal. Bij de nieuwe vleugel hebben we gekozen voor een open balie. Maar dan moet je natuurlijk ook een manier voorzien om ze indien nodig te sluiten."

 

Meest gelezen