1 miljard dollar, zoveel was het tequilabedrijf van Clooney waard.
2017 Invision

George Clooney is de best verdienende Hollywoodster met dank aan... tequila

De 57-jarige George Clooney is de best verdienende mannelijke Hollywoodster. Dat heeft het gerenommeerde zakenblad Forbes berekend op basis van inkomsten uit 2017. Clooney heeft de titel mede te danken aan de verkoop van zijn tequilabedrijfje. "The Rock" en Robert Downey Junior vervolledigen de top 3 in de (duizelingwekkende) Forbes-geldbedragenlijst.

Clooney is een gevestigde waarde in de jaarlijkse lijst. Deze keer heeft hij flink wat inkomsten gegenereerd uit de verkoop van Casamigos, het tequilabedrijf dat hij samen opstartte met Rande Gerber, de echtgenoot van Cindy Crawford, en Michael Meldman. De verkoop leverde het astronomische bedrag van 800 miljoen euro op. 

Eind vorig jaar liet Clooney in The Sunday Times verstaan dat hij minder zou acteren en slechts films zou doen die hem "écht interesseren", want hij heeft simpelweg "geld genoeg". Clooney heeft dus zeker niet gelogen. Ook zijn reclamespotjes voor Nespresso brengen telkens geld in het laatje.

Ik heb geld genoeg

Op de tweede plaats in het Forbes-rijtje staat Dwayne "The Rock" Johnson met 102 miljoen euro. Hij wist zijn inkomsten te verdubbelen dankzij enkele successen in de bioscoop met "Jumanij: "Welcome to the jungle", "Skyscraper", "Baywatch" en "Fast & furious 8".

2018 Invision

De top 10 van best verdienende mannelijke Hollywoodsterren

1. George Clooney - 206 miljoen euro
2. The Rock - 102 miljoen euro
3. Robert Downey Junior -
68 miljoen euro
4. Chris Hemsworth -
55 miljoen euro
5. Jackie Chan
- 38 miljoen

6. Will Smith - 36 miljoen euro
7. Akshay Kumar -
35 miljoen euro
8. Adam Sandler -
34 miljoen euro
9. Chris Evans -
29 miljoen euro
10. Salman Khan -
28 miljoen euro  

Forbes maakte eerder de lijst bij de vrouwen bekend. Daar prijkt Scarlett Johansson (foto) op 1 met 35 miljoen euro -minder dan een aantal mannelijke collega's- gevolgd door Angelina Jolie en Jennifer Aniston.

AP

Meest gelezen