Jimmy Bennett reageert: "Mijn trauma kwam naar boven toen Argento zelf als #MeToo-slachtoffer naar voren trad"

Jimmy Bennett heeft zijn stilzwijgen doorbroken in het verhaal over seksuele intimidatie door de Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento. Zij ontkende gisteren met klem de beschuldigingen. "Ik heb het oorspronkelijk nooit naar buiten gebracht omdat ik de zaak discreet wilde afhandelen met de persoon die me pijn deed", stelt Bennett in een mededeling aan magazine The Hollywood Reporter.

De feiten zouden gebeurd zijn in 2013 toen Jimmy Bennett 17 jaar was. Asia Argento -toen 37- zou haar collega aangerand hebben in een hotelkamer in Californië. Later volgde een betaling van 330.000 euro aan Bennett. The New York Times bracht zondag het verhaal naar buiten op basis van documenten verkregen van een anonieme afzender.    

Argento reageerde dinsdag op de aantijgingen. Ze geeft toe dat ze een jarenlange vriendschap had met Bennett, maar ontkent dat ze ooit een seksuele relatie hadden. Volgens haar eiste Bennett geld van haar toen die financiële problemen had en gerechtelijke stappen ondernam tegen zijn eigen familie om een schadevergoeding te eisen. Bennett zou Argento hebben afgeperst. En er is inderdaad geld betaald. Dat gebeurde in samenspraak met Argento's intussen overleden partner, kok Anthony Bourdain.

"Mensen zouden het niet geloven van een tienerjongen"

Bennett hulde zich de voorbije dagen in stilzwijgen, omdat hij zich naar eigen zeggen schaamde en schrik had. Met een mededeling wil hij de zaken uitklaren. "Ik ben oorspronkelijk nooit naar buiten gekomen met het verhaal omdat ik de zaak discreet wilde afhandelen met de persoon die me pijn deed", schrijft hij. "Mijn trauma kwam naar boven toen Argento zelf als slachtoffer naar voren trad." Asia Argento is een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging. Zij was vorig jaar een van de eerste vrouwen die ex-Hollywoodmagnaat Harvey Weinstein beschuldigden.

(lees verder onder de foto)

Bennett: "Ik was minderjarig toen het (de aanranding, red.) gebeurde en ik probeerde gerechtigheid te zoeken op een manier waarvan ik dacht dat het klopte. Ik was niet klaar voor de gevolgen dat dit publiekelijk met zich mee zou brengen. Op dat moment heerste nog een stigma op het feit dat het een man zou overkomen. Mensen zouden het niet geloven van een tienerjongen."

Bennett wil nu "vooruit in het leven en niet langer in stilte". Het onderzoek is in handen van de politie die onder anderen zal praten met Bennett.

Meest gelezen