AP

Acteur Kevin Spacey opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey wordt opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie. Het gaat al om het tweede officiële dossier tegen de tweevoudige Oscarwinnaar. Meer details zijn nog niet bekend: de aanklacht wordt nog onderzocht.

 De klacht kwam maandag binnen bij de politie van Los Angeles, zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie aan het Franse persbureau AFP. In april werd in Californië al een officieel dossier geopend tegen acteur Kevin Spacey. Een man diende daar een klacht in voor een incident dat in 1992 plaatsvond.

Gevallen van zijn voetstuk

De tweevoudige Oscarwinnaar is intussen helemaal van zijn voetstuk gevallen, nadat verschillende mannen hem hebben beschuldigd van handtastelijkheden of ander seksueel wangedrag.

De Netflix-televisieserie "House of cards", waarin Spacey de hoofdrol speelde, zette de samenwerking met hem stop, en regisseur Ridley Scott schrapte de 59-jarige acteur uit zijn film "All the money in the world". De meest recente prent met Spacey, "Billionaire boys club", lokt intussen amper bezoekers naar de Amerikaanse bioscopen.

Acteur Anthony Rapp was de eerste om Spacey aan de galg te praten. Hij vertelde in een interview dat de acteur hem toen hij 14 jaar oud was, probeerde te dwingen tot seks. Daarna kwamen verschillende andere mannen met beschuldigingen naar buiten. Spacey zelf zegt zich het incident met Rapp niet te herinneren, maar verontschuldigde zich wel. Hij outte zich tegelijkertijd ook als homo.

Meest gelezen