Videospeler inladen...

Drastische beslissing na zwaar ongeval: kruispunt in Maldegem gaat definitief dicht

Het kruispunt Celieplas op de N49 in Maldegem en Sint-Laureins gaat in oktober dicht. Deze zomer kwamen nog vier mensen om het leven bij een zwaar ongeval op het kruispunt. Daarna wilden alle betrokken gemeenten Sint-Laureins, Maldegem en Eeklo het kruispunt dicht. En dat zal nu ook gebeuren in oktober, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het kruispunt op de N49 in Maldegem verdwijnt: wie op de expresweg rijdt, zal dus enkel nog rechtdoor kunnen rijden ter hoogte van Maldegem en Sint-Laureins. De verkeerslichten worden er weggenomen en de kruising verdwijnt.

Later komt er wel een voetgangers- en fietsersbrug. Burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V) van Maldegem wilde de verkeerslichten al langer weg. "We vragen om zo snel mogelijk de N49 om te vormen tot autosnelweg zodat de kruispunten verdwijnen", zegt Van den Bussche. "De meeste ongevallen gebeuren aan die stoplichten en die moeten dus zo snel mogelijk weg."

Meest gelezen