Nu ook blauwalgen in kanaal Ieperlee

In het kanaal in Ieper zijn er blauwalgen gevonden tussen de sluis van Boezinge en de stad Ieper. Daarom mogen landbouwers daar geen water meer oppompen.

Uit metingen blijkt dat er blauwalgen zitten in het Ieperleekanaal. Omdat die bacteriën giftig zijn voor mensen en dieren, mogen landbouwers daar geen water meer oppompen om groenten te besproeien of om vee te drinken te geven. Ook kajakken of vissen mag niet meer. De Vlaamse Waterweg zal de komende dagen metingen blijven doen om de toestand op te volgen.

Ook algen in Spuikom

Ook in de Spuikom in Oostende werden gisteren algen ontdekt. En er was te weinig zuurstof in het water. De brandweer heeft daar 25 kilogram dode vissen uit het water geschept. En surfers en kajakkers mogen niet meer op de Spuikom.

Meest gelezen