Sente is nu ook officieel Sente

Een historische dag vandaag voor de inwoners van Sente. Zij kunnen vanaf vandaag echt bewijzen dat ze in Sente wonen. Er worden vandaag borden geplaatst met die naam erop.

Sente is een dorp op het grondgebied van drie gemeenten: Lendelede, Kuurne én Heule. Iedereen die er woont noemt het Sente, maar officieel was daar nog niets van te zien. Op de borden staat Sint-Katharina, een deelgemeente van Kuurne.

Dorp met drie burgemeesters

Het dorpscentrum van Sente is nu vernieuwd. Het ideale moment dus om het dorp echt te erkennen. Inwoner Luc Messely is er blij mee, want zo'n dorp met drie burgemeesters, waar vind je dat nog?

Ook de burgemeesters komen overeen, want ze hebben de kosten voor de vernieuwing van Sente gedeeld. Dat is in totaal 430.000 euro. Kuurne betaalde wel het grootste deel. Burgemeester Francis Benoit ziet daar geen graten: "De ene keer betaalt Lendelede meer, de andere keer Kortrijk, nu was het aan ons."

Meest gelezen