Verwarrendste straat van West-Vlaanderen moet duidelijker

De meest verwarrende straat van West-Vlaanderen moet wel de Steenstraat zijn. Dat is een oude weg die verschillende gemeenten doorkruist, ook Diksmuide en Houthulst. De ene kant van de Steenstraat is Diksmuide, de andere kant Houthulst.

Veel huisnummers in de Steenstraat komen twee keer voor: er is een huis met het adres "Steenstraat 24" in Diksmuide en aan de overkant van de straat nog één, maar dan in Houthulst.

En dat is natuurlijk bijzonder verwarrend. Koeriers met postpakketjes of postbodes of nog andere leveranciers bellen vaak bij het foute huis aan. Maar het kan nog erger: het is al gebeurd dat de ziekenwagen het juiste huis niet vindt.

Gps moet beter

De burgemeesters van Diksmuide en Houthulst willen daar nu iets aan doen. "We gaan de fabrikanten van gps-systemen aanspreken", zegt burgemeester Lies Laridon van Diksmuide.

"De gps-aanduiding moet veel beter. Mensen moeten met hun gps het juiste huis kunnen vinden. We zullen ook de straatnaamborden veranderen, we zullen er pijltjes opzetten die aanduiden waar welke huisnummers te vinden zijn. Tot slot zullen we aan kruispunten ook borden plaatsen om te tonen welke kant van de straat Diksmuide is en welke kant Houthulst."

Meest gelezen