Wie is de vrouw in de blauwe jurk?

Wie is de vrouw in de blauwe jurk? Die vraag ging gisteren, samen met een bijhorend filmpje, viraal op sociale media. Op het filmpje was een rennende vrouw te zien, met blauwe jurk, vlak bij de rechtszaal waar Paul Manafort, de voormalige campagneleider van Donald Trump, veroordeeld werd voor fraude. 

Toen gisteren in de VS het nieuws bekendraakte dat Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump, schuldig pleitte voor fraude bij campagnefinanciering, terwijl de voormalige campagneleider van Trump, Paul Manafort, veroordeeld werd -eveneens in een fraudezaak-, kon men live op televisie zien hoe jonge journalisten uit de rechtbank renden. Gsm's waren namelijk niet toegelaten in de rechtszaal, waardoor journalisten al lopend alle details letterlijk naar buiten brachten.

De sprint van een vrouwelijke journaliste ging, nadat reporter Melissa Block die had getweet, meteen viraal en is intussen 860.000 keer bekeken.

"Blue Dress is my new superhero", luidde een tweet. Een andere Twitteraar wil zich met Halloween verkleden als "journalist met blauw kleed". "Je zou een deal met Nike moeten krijgen", suggereerde nog een andere Twitteraar.

Intussen heeft Cassie Semyon getweet dat zij de journaliste in de blauwe jurk is, inclusief de hashtag #gobluedressgo. Ze doet deze zomer stage bij NBC News. Ze was voor alle duidelijkheid niet de eerste journalist die de rechtzaal uit kwam gelopen, maar ze maakte wel de meeste indruk met haar elegante sprint.

Ze gaf ook nog wat tips voor wie haar stijl bewondert of voor collega-stagiairs die even viraal willen gaan: "Platte sandalen, heel handig om mee te lopen en een notitieboekje". Haar loopstijl heeft ze naar eigen zeggen te danken aan de schoolwedstrijden van destijds.

Meest gelezen