Videospeler inladen...

Opgelet: Zware verkeershinder verwacht door werken op E40 in Bertem

Vanochtend starten herstellingswerken op de E40 Brussel-Luik. Tussen Bertem en Heverlee worden stukken van het betonnen wegdek hersteld. Automobilisten moeten rekening houden met ernstige verkeershinder.

Vanochtend starten herstellingswerken op de E40 Brussel-Luik. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat de werken tijdens de zomervakantie uitvoeren omdat het dan nog iets rustiger is op de weg. Toch wordt er ernstige hinder verwacht, doordat de capaciteit van de snelweg drastisch verminderd wordt.

Waar wordt er gewerkt?

In de rijrichting van Brussel starten de werken om 9.30 uur, net na de ochtendspits. Ze zullen duren tot en met maandag 3 september. Het verkeer dat vanuit Luik komt via de E40, zal net voor het knooppunt met de E314 in Heverlee maar over één rijstrook beschikken. Het verkeer dat via de E314 vanuit Lummen komt, zal ook maar over één rijstrook kunnen rijden op de verbinding van de E314 naar de E40 richting Brussel. Daardoor zullen er op de E314 én op de E40 lange wachtrijen staan.

De werken zullen grote problemen veroorzaken op de E314 en E40 rond Leuven

Hajo Beeckman, Verkeersanker VRT

In de rijrichting van Leuven starten de werken om 20 uur. Die werken duren tot en met maandag 27 augustus. Het verkeer dat vanuit Brussel komt, zal net voor de afrit (nr. 22) van Bertem tijdens de werken over maar één rijstrook beschikken. Daardoor zal er in de rijrichting Luik een weekend lang ook ernstige hinder zijn.

Je kan de E40 van Brussel naar Leuven op zaterdag en zondag maar beter helemaal vermijden

Hajo Beeckman, Verkeersanker VRT

De aannemer zal in opdracht van AWV herstellingen uitvoeren aan het betonnen wegdek van de E40. Nadat hij de asfaltlaag bovenop het beton heeft afgeschraapt, zal hij het betonnen wegdek lokaal herstellen. Hij zal daarbij het beton en de bewapening volledig verwijderen en vervangen. Het beton moet na het plaatsen nog enkele dagen uitharden. Dat betekent dat weggebruikers gedurende een bepaalde periode geen activiteit zullen opmerken in de werfzones. AWV kan op die momenten de weg echter niet openstellen, omdat het beton dan moet uitharden.

Herbekijk hier het "Journaal Laat" van donderdagavond

Videospeler inladen...

Meest gelezen