Archieffoto

26 kinderen omgekomen bij nieuwe bombardementen in Jemen

In Jemen zijn bij nieuwe bombardementen zeker 30 doden gevallen. Bij één luchtval zijn 22 kinderen en 4 vrouwen omgekomen. Dat meldt een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties. Het is de tweede keer in twee weken tijd dat een luchtaanval een zware tol eist in Jemen.

Nadat bijna twee weken geleden 40 kinderen werden gedood bij een zwaar luchtbombardement, zijn gisteren weer tientallen kinderen omgekomen in soortgelijke omstandigheden.

Dit keer bombardeerde de door Saudi-Arabië geleide coalitie Al Durayhimi, in het noordwesten van Jemen. Volgens lokale media werden daarbij vier gezinnen geraakt die uit hun huizen aan het vluchten waren toen ze de bommen hoorden neerkomen. De dodentol is zwaar: 22 kinderen en 4 vrouwen zijn omgekomen. Bij een volgend bombardement zijn nog eens 4 kinderen omgekomen.

In Jemen vechten Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten al drie jaar tegen de Houthi-rebellen, die door Iran gesteund worden. Het conflict heeft al vele burgerlevens geëist. De humanitaire omstandigheden zijn er schrijnend.

Meest gelezen