Videospeler inladen...

Advocaat bestuurder dodelijk ongeval Sint-Niklaas: "Mijn cliënt pleegde geen vluchtmisdrijf"

De bestuurder die begin deze week een dodelijk ongeval veroorzaakte in Sint-Niklaas blijft nog een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Bij het ongeval kwam een meisje van vijf om het leven. Haar moeder en zus van acht raakten zwaargewond. Volgens het parket pleegde de bestuurder mogelijk vluchtmisdrijf. "Maar dat klopt niet," zegt advocaat Herwig Moons.

Vanmorgen besliste de raadkamer in Dendermonde om de 21-jarige bestuurder die in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas een dodelijk ongeval veroorzaakte, nog een maand langer vast te houden. De man reed in op drie slachtoffers: een moeder en haar twee kinderen van vijf en acht. Het vijfjarige meisje kwam ter plaatse om het leven, haar zus raakte zwaargewond. De moeder is nog altijd in levensgevaar.  

De advocaat van de bestuurder, Herwig Moons, heeft bij de raadkamer niet aangedrongen op een vrijlating. "Gelet op de gevolgen van het ongeval en uit respect voor de slachtoffers is het beter om alles in sereniteit te behandelen."

De bestuurder reed zo'n 80 kilometer per uur, waar hij 50 mocht met een huurauto van zijn Nederlandse buurvrouw. Hij had ook geen geldig rijbewijs, maar er zijn geen aanwijzingen dat de man drugs had genomen. 

 

"Mijn cliënt pleegde géén vluchtmisdrijf"

Eén van de gronden waarop de bestuurder werd aangehouden is vluchtmisdrijf. "Maar dat klopt volgens mij niet," zegt advocaat Moons. "Nadat hij uit de auto was gekropen, is hij ter plaatse gebleven en heeft hij de slachtoffers gezien. Hij was in paniek, en is daarna achter de twee passagiers aan gegaan. Dat was zo'n vijftien meter ver, daarna is hij onmiddellijk teruggekeerd." 

Meest gelezen