Videospeler inladen...

Voormalig fastfoodrestaurant in VS herbergt 180 meter lange drugstunnel tot Mexico

Een 180 meter lange drugstunnel vanuit een voormalig KFC-restaurant in de Amerikaanse staat Arizona tot een huis in Mexico: dat is wat de Amerikaanse autoriteiten deze maand na een lange zoektocht hebben ontdekt.

De autoriteiten vermoedden al sinds april dat er een tunnel was vanuit een voormalig Kentucky Fried Chicken (KFC)-restaurant in San Luis, Arizona. Ze schaduwden vervolgens de eigenaar van het restaurantgebouw, ene Ivan Lopez, en konden hem eerder deze maand arresteren nadat ze verschillende pakketjes van meth, cocaïne, heroïne en fentanyl in zijn wagen hadden ontdekt.

(lees verder onder de foto van het voormalige KFC-restaurant)

Die arrestatie leidde tot huiszoekingen in het huis van de verdachte en in een restaurantgebouw dat in zijn bezit was. Het was op die laatste plek dat de politie op de tunnel stootte. In de tunnel konden mensen makkelijk rechtop wandelen en dat tot aan een huis over de grens in Mexico.

(lees verder onder de foto de binnenkant van de tunnel)

Volgens agent Scott Brown zijn tunnels -ondanks het feit dat ze duur zijn om te bouwen en heel wat tijd vragen- iets wat ze sinds de strengere grenscontroles vaker zien. Wanneer de tunnel in San Luis gebouwd is, is onduidelijk, maar wat wel vaststaat is dat de verdachte het gebouw pas in april heeft gekocht. Wellicht was hij lid van een drugskartel.

Het gebruik van tunnels voor drugssmokkel is al jaren een groter probleem. Tegenstanders van de muur die de Amerikaanse president Donald Trump wil bouwen op de grens tussen de VS en Mexico gebruiken die tunnels vaak als argument, volgens hen zullen smokkelaars via tunnels de grens omzeilen. Sinds 1990 zijn er al bijna 200 tunnels ontdekt waarlangs de grens kon worden overgestoken.

Meest gelezen