Geen milieuvergunning meer voor schrootbedrijf uit Lot

Een schrootbedrijf uit Lot, Beersel, moet de deuren sluiten. De schroothandelaar krijgt zijn milieuvergunning niet meer terug van Vlaams minister Schauvliege. Hij was die eerder dit jaar kwijt gespeeld, omdat hij illegaal zware metalen loosde in de Zenne.

Op het terrein van het schrootbedrijf, dat naast het Heideveld ligt op de grens van Lot en Huizingen, stonden autowrakken en batterijen. Daaruit vloeiden gevaarlijke stoffen zoals koper, cadmium en lood in de ondergrond en vervolgens in de Zenne. De rivier was op een gegeven moment zo vervuild dat de civiele bescherming het goedje mee moest komen opruimen.

Boetes haalden niets uit

Het schrootbedrijf in Lot ging in beroep tegen de intrekking van haar vergunning, maar minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft voet bij stuk gehouden. Veerle Leroy, schepen van Leefmilieu in Beersel, is blij met die beslissing. "Zo'n vervuiling in de Zenne kan echt niet door de beugel. De schroothandelaar heeft heel wat boetes gekregen, maar er verbeterde niks. Integendeel, het gebeurde opnieuw. Dit zijn zeer zware inbreuken op het milieu. Het bedrijf kan dan ook geen milieuvergunning meer krijgen."

Zonder milieuvergunning moet het schrootbedrijf de deuren sluiten.

Meest gelezen