Videospeler inladen...

John McCain stopt met behandeling tegen hersenkanker

De Amerikaanse senator John McCain heeft beslist zijn behandeling tegen hersenkanker stop te zetten. Dat laat de familie van de 81-jarige Amerikaanse politicus weten. McCain werd sinds juli 2017 behandeld voor glioblastoom, een heel agressieve kanker waarbij de overlevingskans zeer laag wordt ingeschat.

"Sinds een jaar heeft John de overlevingsverwachtingen overtroffen", aldus zijn familie in een communiqué. "Maar de vordering van de ziekte en het onverbiddelijke ouder worden hebben hun verdict gesteld. Met zijn gebruikelijke vastberadenheid heeft hij nu besloten een einde te maken aan zijn medische behandeling". McCain werd verzorgd in zijn thuisstaat Arizona.

John McCain heeft 35 jaar lang zijn thuisstaat vertegenwoordigd in het Amerikaanse Congres en is altijd een belangrijke stem geweest in de Republikeinse partij. In 2008 deed McCain een gooi naar het Amerikaanse presidentschap, maar hij verloor van de Democratische kandidaat: Barack Obama.

Na acht jaar Obama, kwam er met Donald Trump een partijgenoot van McCain in het Witte Huis. Maar ondanks het feit dat beiden tot de Republikeinse partij behoren, heeft McCain een erg moeilijke relatie met Trump. McCain heeft het nooit nagelaten om openlijk kritiek te hebben op de president. 

Meest gelezen