Videospeler inladen...

Koning Filip al kitesurfend: "Geniet nog van de laatste dagen van de vakantie!"

Het Belgische Paleis heeft op sociale media een video gepost waarin koning Filip zijn landgenoten nog enkele fijne laatste vakantiedagen wenst. Op de beelden is Filip opnieuw aan het kitesurfen. De koning en zijn gezin genieten momenteel zelf nog van een culturele privéreis in Armenië.

Onze koning die kitesurft, het is geen nieuw gegeven. Vorig jaar in juli wenste hij iedereen "veel plezier" tijdens de zomer en dat al kitesurfend op de Noordzee. Deze keer kitesurft hij als het ware op de muziek van het Collegium Vocale Gent, onder leiding van Philippe Herreweghe. Kitesurfen is -net zoals schilderen- een van de nieuwe hobby's die we leerden kennen van Filip.  

Lees verder onder het filmpje (zet geluid aan):

De koning en zijn gezin genieten momenteel nog van een vakantie in Armenië, dat grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. Het gaat om "een culturele privéreis", bevestigt het hof ons. De afgelopen dagen brachten Armeense media het nieuws van het bezoek van het Belgische koningspaar naar buiten.

Armenië is een van de opkomende wijnlanden en is bekend om zijn eeuwenoude (berg)kloosters, kathedralen en blauwe meren. Het klooster van Geghard (foto) en de hogere Azat-vallei prijken op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hoofdstad Jerevan biedt dan weer onderdak aan het Nationaal Academisch Theater voor Opera en Ballet (foto), een gebouw met een opvallende architectuur.   

© Luis Fernando Dafos - creative.belgaimage.be

Meest gelezen