Nationale zeilwedstrijd afgelast door blauwalgen in Oostendse Spuikom 

Een nationale zeilwedstrijd zondag in Oostende is afgelast omdat er blauwalgen, giftige bacteriën, in het water van de Spuikom zitten. Het gaat om de nationale zeilwedstrijd voor optimisten. Een optimist is een soort zeilboot.

Tussen de 35 en 50 bootjes zouden deelnemen aan de nationale zeilwedstrijd, maar waarschijnlijk tot na het weekend mag niemand op het water van de Spuikom, door die blauwalgen. Dat bevestigt burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte. "We zitten toch met een aantal toxische, giftige algen, zodanig dat we de Spuikom voorlopig dicht moeten houden. Dat is vervelend, want het seizoen van de watersporten is volop bezig." 

Vrijdag zit de burgemeester samen met het Vlaams Instituut voor de Zee om te bekijken hoe ze die blauwalgen kunnen wegkrijgen de Spuikom.

Meest gelezen