Archieffoto

Onweersbuien verwacht, noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd

Binnenlandse Zaken heeft het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen geactiveerd. Aanleiding zijn de onweersbuien die het KMI verwacht, al zegt de activering van het nummer niets over de ernst van dat onweer. Het aparte nummer moet ervoor zorgen dat het noodnummer 112 alleen wordt gebeld als iemand mogelijk in levensgevaar is en dus niet overbelast raakt door minder dringende oproepen.

Sinds 1 augustus 2017 bel je best naar het nummer 1722 tijdens storm of wateroverlast als je de brandweer nodig hebt en niemand in levensgevaar verkaard. Het is de FOD Binnenlandse Zaken die het nummer activeert, op basis van waarschuwingen van het KMI.

Op termijn is het de bedoeling om van 1722 een permanent beschikbaar nummer te maken.

Voor vanavond en vannacht verwacht het KMI wisselend tot zwaarbewolkt weer met buien. Die kunnen soms pittig zijn met rukwinden tot 60 km per uur. 

Meest gelezen