Tien transmigranten opgepakt op pechstrook langs E313 in Tessenderlo

De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo heeft vanochtend tien transmigranten opgepakt in Tessenderlo. Verschillende automobilisten hadden de groep transmigranten op de pechstrook van E313 zien wandelen, vlakbij de Total-parking.

"Onze mensen zijn ter plaatse gegaan en hebben een groep transmigranten aangetroffen aan de Paalseweg in Tessenderlo", zegt Geert Wouters van de politie. "Die mensen waren heel gewillig. Ze zijn meegenomen naar het politiekantoor in Beringen en de Dienst Vreemdelingenzaken zal nu beslissen wat met hen zal gebeuren."

De meeste transmigranten hadden geen papieren bij zich. "Ze verklaarden wel dat ze minderjarig zijn en afkomstig zijn van Eritrea. En dat het de bedoeling was om in Engeland te geraken."

Niet de eerste keer

Het is ondertussen al de derde keer op enkele maanden tijd dat er transmigranten opgepakt zijn in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo.

"Wij weten dat er op de parking in Tessenderlo meermaals vrachtwagens tot stilstand komen en waar transmigranten uit klauteren", gaat Wouters verder. "Die mensen weten ook dat er op andere parkings intensief wordt gecontroleerd, en dus proberen ze het iets verder van de kust. Voor hen is België een heel klein land. Wij gaan nu bekijken of we onze patrouilles opnieuw moeten opdrijven."

Meest gelezen