Plantentuin Meise schakelt over: van grondwater op regenwater

De Plantentuin in Meise gaat regenwater opvangen om de planten in de overdekte serres te begieten. Tot nu gebruikte de Plantentuin daar ondiep grondwater voor.

"We hebben een hele grote watervoorraad nodig", zegt Steven Dessein van de Plantentuin. "Omdat grondwater heel kostbaar is, is het beter om regenwater op te vangen. We gaan een aantal nieuwe gebouwen bouwen en de regen die daar op valt, gaan we opvangen met buffers van in totaal 943.000 liter water. Daar kunnen we een paar weken mee voort."

De plannen zijn geen gevolg van de droogte van deze zomer. "We zijn daar al langer mee bezig", zegt Dessein. "Hoe minder grondwater we moeten gebruiken, hoe beter. Regenwater is ook voor de planten de beste oplossing want dat is het meest natuurlijke water. We hopen dat we volgend voorjaar met de werken kunnen beginnen."

Meest gelezen