AFP or licensors

Retrowagen van Kalasjnikov gaat strijd aan met Tesla

De Russische wapengigant Kalasjnikov gaat met een nieuwe "superwagen" de strijd aan met de elektrische auto's van Elon Musk. De onthulling van de nieuwe wagen kadert in een uitbreiding van het portfolio van het bedrijf.

Op een evenement nabij de Russische hoofdstad Moskou stelde wapenfabrikant Kalasjnikov, bekend van de AK-47, zijn nieuwe geavanceerde "superwagen" voor. Ter inspiratie greep het bedrijf terug naar een hatchback uit de Sovjet-Unie van de jaren 70, die ze met pastelblauw een extra retrotintje gaven.

Kalasjnikov heeft hoge verwachtingen van de nieuwe wagen. Het ontwikkelde verschillende hoogtechnologische elementen waaronder een "revolutionaire wisselrichter", waardoor de elektrische wagen 350 kilometer kan afleggen in een oplaadbeurt. "Die technologie laat ons toe de competitie aan te gaan met globale fabrikanten van elektrische wagens zoals Tesla", meldt het bedrijf. 

De wagen is echter nog maar een prototype dus meer details zoals een kostenplaatje zijn nog niet bekend.

Kalasjnikov breidt portfolio uit

Het Russische bedrijf probeert al langer zijn portfolio te diversifiëren. Onlangs startte het een eigen kledinglijn en een hele reeks persoonlijke items zoals paraplu's en gsm-hoesjes.

Eerder deze week stelde Kalasjnikov ook al Igorek ("kleine Igor") voor aan de wereld, een bijna 4-meter hoge robot gebouwd om technische en gevechtsopdrachten uit te voeren. Het publiek reageerde ook hier eerder smalend omwille van het volumineuze design van de robot.

Igorek, of "kleine Igor", de nieuwe robot van Kalasjnikov

Meest gelezen