Videospeler inladen...

Thomas Cook haalt gasten weg uit hotel in Egypte, Tui laat z'n klanten blijven "Geen reden tot evacuatie" 

Reisorganisator Thomas Cook heeft z'n klanten weggehaald uit een hotel in de Egyptische badstad Hurghada. Twee Britse gasten van dat hotel zijn overleden, andere mensen zijn ziek geworden. Ook 18 Belgen zijn overgeplaatst naar een ander hotel. Waardoor de twee hotelgasten overleden zijn, is nog niet duidelijk.

In totaal zijn zo'n 300 toeristen geëvacueerd. Dat meldt de Britse omroep BBC. Onder hen zijn ook een aantal Belgen, die er op reis waren met Thomas Cook.

"Wij hebben achttien gasten ter plaatse en hebben beslist om hen te evacueren. Zij worden overgebracht naar een ander hotel. Ze mochten ook naar huis terugkeren, maar daar heeft niemand voor gekozen", zegt Claire Gennart van Thomas Cook België. Van de Belgische vakantiegangers in het hotel is niemand ziek geworden.

Het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada, dat werd geëvacueerd, heeft volgens Thomas Cook een goede reputatie. "Het hotel is eind juli nog gescreend op veiligheid en gezondheid en haalde toen een score van 96 procent. Het is echt iets heel recents dat gasten zijn beginnen ziekteverschijnselen melden. Wat precies de oorzaak is, wordt nu volop onderzocht."

Opvallend: concurrent Tui laat zijn klanten wél in het bewuste hotel. "Wij hebben 41 Belgen die daar logeren. We zien geen enkele reden om hen weg te halen. Tot nu toe zijn er geen aanwijzigingen dat het overlijden van die Britse toeristen te linken is aan het hotel."

Bent u geëvacueerd uit dit hotel of kent u iemand die in het hotel logeerde? Dan neemt VRT NWS graag contact met u op. Mail uw contactgevens naar oproep@vrtnws.be.

Videospeler inladen...

Meest gelezen