Wie heeft de 'Vingerstraat' in Haacht meegenomen?

In Wespelaar, Haacht, staan de bewoners van de Vingerstraat voor een raadsel. De straatnaamborden in hun straat zijn allemaal gestolen.

Tot twee maanden geleden hing er een naambordje van de Vingerstraat op elke straathoek. Nu staan er alleen nog 'kale' bevestigingspalen. De inwoners van de straat en het gemeentebestuur weten niet waar de borden naartoe zijn. "Sinds mijn aanstelling als burgemeester heb ik zoiets nog nooit meegemaakt", vertelt de Haachtse burgemeester Steven Swiggers (Open VLD).

Een buurtbewoner merkte een tweetal maanden geleden de diefstal van het eerste straatnaambord op. Niet lang daarna verdwenen ook het tweede en het derde straatnaambord. Afgelopen zondag verdween uiteindelijk het vierde en laatste bord op de Vingerstraat. Alle andere borden van de aanpalende straten zijn onaangeroerd. 

Verwarring

Voor koerierdiensten of bezoekers die de buurt niet kennen is het erg verwarrend. De gemeente heeft intussen al laten weten dat het de straatnaamborden zal vervangen. Hopelijk laat 'de onbekende verzamelaar' ze dan wel staan.

Meest gelezen