AFP or licensors

Russische oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt voor zijn huis

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is in Moskou opgepakt door de politie. Hij werd nadien naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken vinger, zegt zijn woordvoerster.

Navalny is de belangrijkste opposant van president Poetin. Volgens zijn woordvoerster werd hij opgepakt omdat hij eerder dit jaar deelnam aan een betoging tegen de regering. 

Begin september organiseert Navalny grote protestacties tegen de plannen van de Russische regering om de pensioenleeftijd te verhogen. De aangekondigde maatregel krijgt veel tegenkanting en heeft mensen van verschillende politieke achtergronden verenigd tegen Poetin. 

De politie pakte Navalny vandaag op voor zijn huis in Moskou en nam hem mee naar het politiekantoor. Nadien werd hij naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken vinger.

Navalny is het afgelopen jaar al verschillende keren opgepakt en veroordeeld tot korte celstraffen voor het organiseren van manifestaties. In mei zat hij nog een celstraf uit van 30 dagen. 

In maart mocht Navalny niet deelnemen aan de Russische presidentsverkiezingen. Poetin behaalde toen zijn grootste overwinning ooit. 

Meest gelezen