bron: Twitter

Aardbeving met magnitude van 6,0 in westen van Iran

Een aardbeving met een magnitude van 6,0 heeft het westen van Iran getroffen, aan de grens met Irak. Dat maakt USGS bekend, de geologische dienst van de Verenigde Staten. Er waren vanochtend ook twee naschokken, met een magnitude van 4,4 en 4,2. Er is voorlopig sprake van twee dodelijke slachtoffers en meer dan 200 gewonden.

De aardbeving, op lage diepte, vond plaats 26 kilometer ten zuidwesten van de stad Javanrud, in de provincie Kermanshah. 

Er is voorlopig sprake van twee doden, onder wie een man van 70 jaar die in een ziekenhuis in de stad Novosbad overleed aan een hartaanval. Er zijn ook meer dan 200 gewonden. 

In de stad Javanrud is een crisiscentrum ingericht. Op beelden op sociale media is te zien hoe personen met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De materiële schade lijkt beperkt te blijven.

Iran is gevoelig voor aardbevingen. In november vorig jaar werd dezelfde streek in Kermanshah getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7,3. Daarbij vielen 530 doden en duizenden gewonden.

Meest gelezen