Videospeler inladen...

Alle migranten hebben reddingsschip in Catania verlaten

In Italië hebben alle migranten en vluchtelingen het reddingsschip Diciotti verlaten. De Italiaanse Bisschoppenconferentie vangt 100 opvarenden op. Ierland en Albanië nemen elk 20 migranten op. Uiteindelijk kwam er een oplossing na dagenlange discussies waarbij Italië de opvarenden niet van het reddinsgschip liet zolang er geen Europese oplossing kwam voor de opvang van de migranten.

Het Italiaanse reddingsschip 'Diciotti' lag al sinds vorige week maandag in de haven van Catania, op Sicilië.  De Italiaanse minister van Binnenlandse zaken Matteo Salvini weigerde om hen van boord  te laten. Salvini eiste dat er eerst een akkoord met Europa kwam over de opvang van de migranten. 

Uiteindelijk vond de Italiaanse premier Giuseppe Conte een oplossing doordat de Bisschoppenconferentie in Italië zich bereid toonde om zich te ontfermen over 100 opvarenden. Ierland en Albanië vangen op hun beurt nog eens elk 20 migranten op. 

Meest gelezen