Videospeler inladen...

Belgische vissersboot kapseist voor Britse kust: 2 bemanningsleden komen om, 3 anderen gered

Voor de kust van Engeland zijn 2 lichamen gevonden, vermoedelijk van de 2 vermiste opvarenden van een Belgische vissersboot die gisteravond is gekapseisd. 3 andere opvarenden zijn gered.

Met man en macht is sinds gisteravond gezocht naar 2 vermiste opvarenden van de Belgische vissersboot Z19-Sonja die rond 16.30 uur voor de Britse kust was gekapseisd en gezonken. Intussen zijn 2 lichamen gevonden, vermoedelijk van de 2 vermisten.

In totaal waren 5 mensen aan boord van de boot. 3 andere bemanningsleden waren na enkele uren gered door het voorbijvarende cruiseschip Pacific Princess, op een dertigtal kilometer voor de Engelse oostkust bij Norwich.

Het cruiseschip was op weg naar Dover toen het rond 19.30 uur het reddingsvlot opmerkte. Het was toen vrij slecht weer. Er stonden golven van meer dan anderhalve meter, maar toch slaagde de bemanning erin 3 mensen in het vlot op te pikken.

Meest gelezen