Maanrock in Mechelen lokt zo'n 130.000 bezoekers

De 21e editie van het gratis stadsfestival Maanrock is zondagavond succesvol afgesloten. De voorbije drie dagen zakten volgens organisator mmMechelen Feest 125.000 à 130.000 mensen af naar Mechelen. De affiche van zondag bracht het meeste volk op de been, ondanks het regenweer.

"Je zou kunnen zeggen: nog een geluk dat het regende. Want anders was Mechelen te klein geweest", zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. "Maanrock beleeft een topeditie. Dit resultaat met dit weer is een groot compliment voor al onze artiesten en medewerkers. Maanrock is helemaal ingeburgerd."

Bezoekers van het gratis stadsfestival - het grootste van Vlaanderen - konden vanop elf feestlocaties meer dan honderd artiesten aan het werk zien. Naast muziek bood Maanrock ook theater, comedy, gastronomie en zelfs een stilteplek aan.

Het festival kende vrijdag een vliegende start met 15.000 bezoekers. Zaterdag waren er ongeveer 50.000 aanwezigen en zondag zakten nog eens 60.000 à 65.000 mensen af naar de Dijlestad. Op de laatste festivaldag stonden optredens van Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Rob de Nijs en De Kreuners geprogrammeerd.

Meest gelezen