Videospeler inladen...

Drie doden bij schietpartij op gamingtornooi in Jacksonville in Florida

Bij een schietpartij in een uitgangsbuurt in Jacksonville in Florida zijn volgens de sheriff van Jacksonville drie doden, inclusief de dader, gevallen. Daarnaast raakten minstens elf mensen gewond, van wie er negen schotwondes hebben. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was. 

In Jacksonville Landing, de uitgaansbuurt van Jacksonville, was een tornooi voor videogamers aan de gang. "De schietpartij vond plaats tijdens een kwalificatietoernooi voor een interactief videospel, Madden 19,  waarin spelers op het scherm American Football spelen", zegt correspondent Michiel Vos.

Het evenement werd gelivestreamd op het internet. Tijdens de rechtstreekse uitzending waren plots schoten te horen. Vlak daarna werd de uitzending afgebroken. 

De politie waarschuwde mensen om uit de buurt te blijven van Jacksonville Landing omdat ze er niet zeker van was dat er een of meerdere daders waren. Het SWAT-team kamde de hele buurt uit, maar er werden geen bijkomende verdachten gevonden.

Volgens Mike Williams, de sheriff van Jacksonville, is de vermoedelijke dader een 24-jarige blanke man, David Katz uit Baltimore, Maryland, die voor het gamingtoernooi in Jacksonville was. Hij gebruike minstens één pistool. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen