Orange Frankrijk trekt stekker uit klassieke vaste telefonie 

De Franse telecomreus Orange, voorheen France Telecom, gaat vanaf november geen abonnementen voor vaste telefonie meer aanbieden. Wie dan een telefoonabonnement voor een vaste lijn neemt, zal bellen via het internet. Het bedrijf wil tegen 2023 geen vaste telefoonlijnen meer. Het was de enige maatschappij in Frankrijk die nog klassieke vaste telefonie aanbood.

Voor alle duidelijkheid: de vaste telefonie zal in Frankrijk niet verdwijnen, maar wie vanaf november van dit jaar bij Orange een vaste lijn neemt, zal er ook een internetaansluiting bij moeten nemen. Dat zal met een "box" van Orange gebeuren. 

Mobiel vervangt vaste lijn

Het bedrijf heeft sinds februari van dit jaar een proefproject lopen in het departement Finistère waarbij verschillende gemeentes reeds afgesneden zijn van de klassieke telefoonlijn. Volgens Orange is het proefproject een succes. "We merken geen terughoudendheid bij de mensen voor dit soort technologie", aldus Orange Frankrijk.

Hoe zit het in ons land? Telenet heeft geen plannen om de vaste telefoonlijn af te schaffen. Daar merken ze zelfs dat de mensen met bepaalde abonnementsformules meer en meer met de vaste lijn bellen. "We zien dat sommige mensen, die een Wigo-abonnement hebben, meer met de vaste lijn bellen. Daarnaast gebruiken ze voor lange gesprekken nog altijd de vaste lijn, terwijl de korte gesprekken met de gsm gebeuren", zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. Ook Proximus biedt in ons land nog een vaste telefoonlijn aan.

Orange biedt geen telefoonabonnementen meer aan die via de vaste lijn lopen in ons land. Als u bij de operator een vast nummer aanvraagt, zal u via het internet bellen. In tegenstelling tot de collega's van Telenet zien ze bij Orange dat de klanten meer mobiel bellen.

Meest gelezen