Videospeler inladen...

Twee belangrijke getuigen van schietpartij in Spa hebben zich bij politie gemeld

De twee getuigen die nog gezocht werden na de schietpartij in Spa hebben zich bij de politie gemeld. Dat heeft de federale politie zelf gemeld. Bij de schietpartij gisteren kwam een politieagent om het leven. Hij werd beschoten vanuit een taxi die hij samen met een collega wilde controleren. 

De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen voor een caféruzie. Drie Nederlanders die bij het relletje betrokken waren, vertrokken eerst te voet en stapten nadien in een taxi. Die werd uiteindelijk tegengehouden door agenten voor een controle. Daarbij loste een inzittende een schot.

Een 38-jarige hoofdinspecteurkreeg een kogel in het hoofd en overleed te plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk een verdachte verwondde. Die man werd rond 9.30 uur opgepakt in Spa. Het verhoor van de Nederlander bracht nog geen klaarheid.

Het parket van Luik zocht na de aanval nog twee getuigen. In de taxi zaten op het moment van de feiten vijf klanten. "Drie van deze klanten zouden uiteindelijk betrokken zijn bij de feiten. Zij waren even vóór het schietincident ingestapt", zegt de politie in een opsporingsbericht. "De twee andere klanten werden een half uur voordien opgepikt in Francorchamps door diezelfde taxi en zaten op het moment van de schietpartij nog steeds in deze taxi."

Volgens de politie gaat het om "twee zeer belangrijke getuigen" van de doodslag op de politieagent. "Het zijn twee mannen van het Europese type. Zij zouden tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Mogelijk zijn zij afkomstig uit het buitenland."

De twee getuigen hebben zich intussen gemeld, schrijft de federale politie op Twitter.

VRT-journalist Fatma Taspinar is ter plaatse, bekijk hieronder haar toelichting in "Het Journaal".

Videospeler inladen...

Meest gelezen