Duo uit Waasland bezorgt België zilver op WK ballonvaren

België in in het WK ballonvaren tweede geworden in het landenklassement. Dat kwam door de puike prestaties van de Sint-Niklase ballonvaarder David Spildooren en zijn kompaan Steven Vlegels uit Sinaai. Die werden respectievelijk elfde en 34ste in de uiteindelijke ranglijst.

Het wereldkampioenschap ballonvaren werd gehouden in Oostenrijk de afgelopen week. Alles samen namen meer dan 100 teams van over de hele wereld aan het WK deel. Tijdens zo’n WK, dat een hele week duurt, krijgen de deelnemers een hele reeks opdrachten tijdens verschillende ballonvaarten.

Wind en regen zorgden ervoor dat de laatste vluchten werden afgelast en dat was voor David Spildooren een beetje een streep door de rekening. Hij komt maar 200 punten op meer dan 21.000 tekort om de zevende plaats in te pikken. Door de afgelaste laatste vluchten blijft David Spildooren steken op de elfde plaats, maar ook dat vindt hij een prima prestatie. Voor de start van het WK had hij gehoopt op een plek in de top 30.

kasto80

Meest gelezen