Brandstichting in chalet in Wolfsdonk

De politie van Aarschot is op zoek naar de dader(s) van een brandstichting in Wolfsdonk, deelgemeente van Aarschot. Daar werd zondagmiddag brand gesticht in een buitenverblijf in de Spagniestraat.

Een buurtbewoonster uit de Spagniestraat merkte omstreeks 12.30 uur de rook doorheen de hoge naaldbomen op. Meteen werd de brandweer er bijgehaald. Het ging om een uitslaande chaletbrand met een eventueel ontploffingsrisico van enkele aanwezige gasflessen.

Omdat de elektriciteit al een hele tijd geleden werd afgesloten, besliste de aanwezige politie het parket te verwittigen. Een branddeskundige deed een onderzoek en daaruit bleek het om opzettelijke brandstichting te gaan. Voorlopig is er niemand in beeld als mogelijke verdachte. In de Spagniestraat woont trouwens de burgemeester van Aarschot, André Peeters. 

Meest gelezen