"Die mensen moesten toch ook eten, niet?"

Een zwaar ongeval legde afgelopen vrijdag het verkeer helemaal stil op de autostrade in Hawthorne, in de Amerikaanse staat Californië. Voor de autobestuurders en hun passagiers zat er niets op dan lang te wachten, en dat allemaal tijdens de sowieso al drukke ochtendspits. Toch bracht een foodtruck enig soelaas. Van de nood werd een deugd gemaakt, waardoor de burrito’s en taco’s gretig aftrek vonden. En de politie, die liet begaan.

De beelden, gemaakt door Fox 11, werden afgelopen weekend massaal bekeken op Facebook, intussen meer dan 2,5 miljoen keer:

Carlos Chavez, eigenaar van de foodtruck op website L.A Taco: "Mijn werknemers waren op weg naar de luchthaven van Los Angeles, toen ze plots, ten gevolge van een ongeval, helemaal vast kwamen te zitten. Net zoals alle andere autobestuurders daar. Die zagen natuurlijk dat wij voedsel verkochten en kwamen naar ons toe. Om dan te vragen of we de truck wilden open doen."

"Gewoonlijk doen we dat niet op plaatsen waar we dat niet mogen. Maar dit keer kwam onze 'brooddoos' redding brengen. We waren er ook wel zeker van dat de politie niet zou ingrijpen."

"We hebben vooral burrito’s verkocht, speciaal bedoeld als ontbijt. Ach ja, de mensen die daar waren moesten nu eenmaal eten."

Meest gelezen