Heraanleg Markt Wemmel na valpartijen

De markt van Wemmel wordt dringend heraangelegd. De kasseien liggen los en daardoor struikelen er heel wat mensen.

Bij de gemeente liepen deze zomer al vijf schadeclaims binnen van mensen die gevallen zijn door losliggende kasseien. Tijdens bijna elke zondagsmarkt komt er iemand, meestal senioren, ten val. Hun bril is kapot of pols gebroken. De gemeente wil dat voorkomen door de Markt opnieuw aan te leggen. 

Halve kasseien

De kasseien zijn op veel plaatsen verzakt en daar wordt nu iets aan gedaan. Schepen Bernard Carpriau: "De Markt is aangelegd met halve kasseien, geen hele. Die komen los als er vrachtwagens op rijden, bijvoorbeeld van de marktkramers. We moesten die altijd laten herstellen. De gemeenteraad heeft nu beslist de halve kasseien te vervangen door echte kasseien." Er komen ook 11 nieuwe parkeerplaatsen bij. Wat er met fonteinen op het plein gebeurt, is nog niet duidelijk.

 

 

Meest gelezen