Videospeler inladen...

Jos Brech, verdachte van kindermoord, kan al binnen enkele dagen overgeleverd worden aan Nederland

Jos Brech, de 55-jarige verdachte in het 20-jaar oude moorddossier, kan binnen enkele dagen al overgeleverd worden aan Nederland. Dat heeft een Spaanse onderzoeksrechter beslist. De man kon gisteren opgepakt worden in een afgelegen gebied dichtbij Barcelona. 

Binnen enkele dagen kan Jos Brech al vanuit Spanje aan Nederland overgeleverd worden, zo heeft een Spaanse onderzoeksrechter beslist. De 55-jarige verdachte van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 heeft aangegeven dat hij akkoord gaat met een versnelde procedure. 

Gisterenmiddag kon Brech gevat worden door de Spaanse politie na een tip. Hij werd aangetroffen in Castellterçol, een klein dorpje op zo'n 50 kilometer van Barcelona. Het was lang niet duidelijk wanneer hij naar Nederland zou overgeleverd kunnen worden, want als hij zich verzette, kon de procedure nog weken aanslepen. Maar zo ver zal het dus niet komen.

Vorige week raakte bekend dat Brech gezocht werd in het kader van het onderzoek naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen, nu 20 jaar geleden. Het gerecht kwam hem op het spoor na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. Zijn DNA kwam overeen met het DNA dat aangetroffen was op de kleren van het 11-jarige slachtoffer. Maar Brech was op dat moment al maanden spoorloos. Zijn laatste teken van leven dateerde van februari, zijn laatst gekende verblijfplaats was een chalet in de Franse Vogezen. En dus riepen de speurders - met succes - de hulp in van het publiek. Dat leidde gisteren tot zijn arrestatie.

Decraene: "Tip kwam van Nederlander die in Spanje woont"

Videospeler inladen...

Meest gelezen