Langdurig zieken aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij bpost

VDAB en bpost slaan de handen in elkaar om langdurig zieken terug aan het werk te krijgen. Vandaag zijn 20 mensen begonnen aan een opleiding om vrachtwagenchauffeur te worden bij bpost.

Speciaal hierbij is dat die mensen al een hele tijd niet meer actief waren op de arbeidsmarkt wegens langdurige ziekte. De opleiding is een initiatief van bpost en VDAB, zij willen langdurig zieken de kans geven om een opnieuw plaatsje te vinden op de arbeidsmarkt. "Het is een win-winsituatie. We geven mensen opnieuw de kans om aan de slag te gaan. Daarbij komen ze terecht in een job waar bij bpost enorm veel vraag naar is", zegt Mark Michiels, HR-verantwoordelijke bij bpost.

Praktijklessen

Patrick Van Opbroucke (48) is de eerste die vandaag de cursus volgt. "Ik ben al 26 jaar in dienst bij bpost. Mijn vorige functie was postbedeler. Maar vorig jaar ben ik langdurig ziek gevallen. De verantwoordelijke van mijn kantoor had me aangeraden om de opleiding vrachtwagenchauffeur te volgen". De opleiding bestaat uit 2 luiken. Eerst en vooral een theoriecursus van 6 dagen waar er 3 examens afgelegd moeten worden. Daarna is er de praktijkopleiding van 3 dagen gevolgd door een praktijkproef. "Het is de eerste keer dat ik in een vrachtwagen zit en het is toch even aanpassen. Dit is totaal anders dan met de auto rijden. Mijn theorie-examen is goed verlopen, nu hopen op een goede afloop bij de praktijkproef!"

De toekomst

Mark Michiels: "Het project loopt voor dit jaar. Er is een budget voorzien om zo'n 20 mensen op te leiden. Zowel mensen die al binnen bpost gewerkt hebben als externen. De bedoeling is wel om het project te verlengen". Vrachtwagenchauffeur in opleiding Patrick is alvast enthousiast: "Ik vind het echt super dat we bij bpost deze kans gekregen hebben".

 

kasto80

Meest gelezen